Wat maakt ons uniek?

Waarom een houthok van de kroon hout? wat maakt onze houthokken zo goed?

Wij zijn al ruim 10 jaar bezig met de productie van de houtbergingen, wat begon als een product om extra verkoop te genereren van ons Haardhout is uitgebloeid tot een top product en onze corebussines.

Onze bergingen zijn in die tijd uiteraard heel wat veranderd, de kwaliteit is er erg op vooruit gegaan maar de modellen zijn ook met de wensen van de klant mee gegroeid.

Voor de droging van haardhout zijn meerdere belangrijke eisen dit om te zorgen dat het optimaal kan drogen en niet gaan schimmelen.

Ook hebben wij gekeken naar Gebruiksgemak, levensduur en een concept wat grootschalig en snel gemaakt kan worden om een juiste prijs-kwaliteit verhouding te genereren.

Onze voordelen

Geimpregneerd vuren.
Wij bieden de mogelijkheid om onze berigingen in Geimpregneerd vuren hout te kopen. dit hout is zo behandeld dat het een levensduur van 10- 15 jaar heeft zonder verdere behandeling.
Op het begin is dit een beetje groen van kleur, echter zal dit snel vergrijzen zonder verdere behandeling.

Douglas hout is van nature rood / bruin van kleur. Douglas is een van de hardste Europese houtsoorten. Onbehandeld gaat Douglas 10-15 jaar mee.
Ook dit hout zal zonder behandeling natuurlijk vergrijzen. Ons Douglas hout is fijn gezaagd, hierdoor komt het extra robuust over. 

Onze hokken bestaan uit Liggers, hiermee wordt er voorkomen dat het kachelhout op de grond ligt en zo optrekkend vocht in uw haardhout komt.

Een juiste speling tussen open en dicht, het is belangrijk dat er niet te veel slagregen op het haardhout komt. Echter is het niet heel erg als het hout een beetje nat wordt. (voorkomen is beter dan genezen) Belangrijker is dat de wind vrij spel heeft, dit zorgt voor een optimale natuurlijke droging. De zijwanden en eventuele achterwanden zijn voorzien van planken met een kleine ruimte. zo kan de wind zijn gang gaan.

Onze daken worden vrijwel altijd voorzien van dakpannen. Dit is kwalitatief goed en tevens ook nog een van de voordeligste oplossingen. we hebben de keuze uit rode of blauw gesmoorde dakpannen. Het dakje steekt een mooi randje over, zo is het in verhouding en beschermd tegen ligt slagregen. ook de drup valt voor het opgeslagen haardhout.

Standaard zit er om de 0,90cm een staander. Deze is nodig om het gewicht van het dak en het gewicht van het haardhout te kunnen dragen. Wij bieden ene mogelijkheid om deze te voorzien van Planken, zo ontstaan er meerdere compartimenten en kunt u houtsoorten of nat en droog hout eenvoudig scheiden.

Dient de berging als afscheiding? Of heeft u een geschilderde of gestucte muur? dan bieden wij ook de mogelijkheid om uw haardberging te voorzien van een achterwand. zo dient deze tevens als afscheiding of bescherming van uw muur / schutting.

Om een volledige dakafwerking te bieden kunt u er voor kiezen om gevelpannen toe te voegen. zo is het dak mooi een geheel. Let wel op, gevelpannen zijn hulpstukken en in verhouding tot een normale dakpan vrij prijzig.

Een andere mogelijkheid om het dak af te werken is een volledige windveer, zo loopt er een plank rondom en bovenop de dakpan. 

Nog een ruimte nodig voor aanmaakhout? ook in de hoogteverdeling zijn er mogelijkheden , zo kunnen we eenvoudig een vak creƫren voor bijvoorbeeld aanmaakhout.

De diepte:

Wij hanteren een standaard diepte van 0.80 M. Hout wordt vaak bezagen op +- 35 cm. Zo is dit model geschikt voor 2 rijen hout ( mits achterwand is de binnenmaat 73cm). Veel meer rijen heeft nadelen t.o.v. de droging, de wind komt er moeilijker bij. Een ander voordeel van deze diepte is dat ons model vrij kan staan

De hoogte:

Wij hanteren een standaard hoogte van 1,80. Dit komt overeen met een standaard schuttinghoogte zo hebben de buren geen last van de door u geplaatste berging. Uiteraard is het mogelijk het gewenste model hoger te laten maken!

De lengte:

Standaard hebben wij lengtes van 2.05, 2.90, 4.00 en 5.00 M. Dit komt steeds overeen met 2,3,4 of 5 kub en de daarop aanlsuitende werkende maat van de dakpan.
Zoekt u een maat die korter of langer is dat is uiteraard geen probleem! zo hebben wij er ooit een mogen maken van wel 30m enkel onderbroken door 1 poort.

Maatwerk

Buiten onze standaard producten denken wij graag met u mee, niet alleen de maatvoering kan veranderd worden.
Maar ook het complete hok, Hoge kant aan de voorzijde, een puntdak, daksingles e.d.
Uiteraard kijken wij naar de constructieve mogelijkheden en de prijs- kwaliteitsverhouding.

Geen Vervoer?

Onze basis modellen zijn makkelijk en snel in delen te demonteren en transporteren. Heeft u geen vervoer? Of heeft u liever dat wij u volledig ontzorgen en hem op de gewenste locatie monteren? Uiteraard is beide mogelijk, wij leveren in Geheel Nederland (en daarbuiten) Vraag gerust naar de mogelijkheden!